Henriksen Trollsås Hvasser

Konserten i Hvasser kirke er sjangeroverskridende med innslag av jazz og folkelige toner. Det blir musikk skrevet av bl.a. Jan Garbarek, Bengt Hallberg, Arne Domnérus, Sigmund Groven, Wenche Henriksen og den franske komponisten Jean-François Dandrieu.

Øystein Trollsås er en norsk saksofonist, som også spiller diverse fløyter. Han er bosatt i Sandefjord, og har sin utdanning i rytmisk musikk fra jazzlinja i Trondheim. Trollsås spiller konserter med sin egen musikk, men har også spilt og bidratt på CD med Odd Børretzen/Lars Martin Myhre, Jan Werner Danielsen, Bettan m.fl.

Wenche Henriksen er kantor på Nøtterøy, og har diplom i orgelspill. Hun har blant annet studert ved Norges musikkhøgskole og ved Musikkhøgskolen i Piteå. Hun har ved flere anledninger vært i Spania på orgelfestivaler hvor hun har gjort stor suksess.

Hvasser kirke har et tyskbygget orgelet av firmaet Orgelbau Steinmeyer. Instrumentet stod ferdig våren 2014. Orgelets estetiske utforming er inspirert av stilelementer i Hvasser kirke. Orgelet har sin klanglige forankring i barokken, og har 13 stemmer fordelt over to manualer og pedal.

Previous slide Next slide Show content Hide content