Hans Fagius, orgel

Hans Fagius

HANS FAGIUS (født 1951) har vært en av Sveriges mest aktive konsertorganister i mange år. Han tok sin grunnutdanning ved Bengt Berg, og ved musikkakademiet i Stockholm ved professor Alf Linder. I 1974-75 studerte han  med den berømte organisten og komponisten Maurice Duruflé i Paris. Han spiller regelmessig mange konserter hovedsakelig rundt i Europa, men han har spilt mange ganger i Nord-Amerika, Australia, Sør-Korea og Japan.
Hans Fagius har også blitt kjent gjennom innspillinger, spesielt gjennom et langt samarbeid med det svenske merket BIS. Her kan man først og fremst vise til en fullstendig innspilling av J.S. Bachs orgelverk, men det er også en rekke opptak av større verk fra det romantiske orgelrepertoaret. Siste produksjon er en CD med orgelverk av sønner og elever til J.S. Bach. En omfattende håndbok om Bachs orgelverk ble utgitt i 2010 på Bo Ejeby forlag og en pedagogisk utgave av en serie Bach-verk ble utgitt høsten 2015 på Gehrmans Musikförlag.

Hans Fagius har vært professor ved Det Kongelige Danske Musikkhøgskole i København siden 1989 og var tidligere lærer ved musikkskolene i Göteborg og Stockholm i flere år. Han er en ettertraktet lærer på ulike masterkurs, og er et hyppig brukt jurymedlem på internasjonale orgelskonkurranser. I 1998 ble han valgt som medlem av Royal Academy of Music i Stockholm, og i 2019 ble han tildelt den engelske “Royal College of Organists’ Medal” for sin bidrag til orgelkunst.

Previous slide Next slide Show content Hide content