Guy Poupart, orgel

Guy Poupart © Guy Poupart
Guy Poupart

Den luxemburgske konsertorganisten Guy Poupart har et eklektisk repertoire som spenner fra sen-renaissance til nåtid, med hovedfokus på musikk fra 19.-21. århundret. Han har studert i Sveits med Rudolf Scheidegger og Bernhard Billeter. Etter å ha bosatt seg i Norge fikk han norsk statsstøtte for å etterutdanne seg hos Guy Bovet og Ludger Lohmann.

Pouparts konserter preges av hans kjærlighet til nyere musikk og verker som ligger litt utenfor allfarvei. Han inviteres ofte til å spille i Norge, i Europa for øvrig og i Sør-Korea. Deltagelse på internasjonale festivaler, bla i Kongsberg (Norge), Wiltz (Luxemburg), Orgelfestival Sønderjylland/Schleswig, Vendsyssel Festival, Orgelsommer i Bergen, Oslo og Lübeck. I 2019 konserterer Poupart bla i Duomo di Firenze og på Dom Bédos-orgelet i Bordeaux.

Siden 2014 er Poupart leder for det norske orgelselskapet. Som kammermusiker og solist har Guy Poupart spilt både med mindre og større formasjoner. Han har samarbeid med mange renommerte artister, som José Vázquez (viola da gamba, Wien/Madrid), Jan Junker (fløyte, Sandefjord), Semjon Kalinomsky (bratsj, Lübeck) og Ricardo Odriozola (fiolin, Svelvik).

I tillegg til å være organist spiller Poupart cembalo. I 2015 grunnla han sammen med Roar Bye Blåsmo (cello) og Øystein Thomessen (fløyte) ensemblet BareBarokk.

Mer informasjon på www.guypoupart.org.

Lydfiler på https://soundcloud.com/user-608376138

Previous slide Next slide Show content Hide content