Espen Melbø og Elin Marie Christensen i Hvasser kirke

Hvasser kirke har et tyskbygget orgel av firmaet Orgelbau Steinmeyer. Instrumentet stod ferdig våren 2014. Orgelets estetiske utforming er inspirert av stilelementer i Hvasser kirke. Orgelet har sin klanglige forankring i barokken, og har 13 stemmer fordelt over to manualer og pedal.

Verker av Bach, Brahms, Svendsen, Hovland, Fibich og Janacek.

Ved denne ettermiddagskonserten fremføres sommerlig, vakker og varmende musikk for fiolin og orgel av to norske, to tsjekkiske og to tyske komponister.

Espen Melbø har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og Musikkhøgskolen i Leipzig. Avsluttet studiene Konzertexamen og Meisterklasse med utmerkelse («Auszeichnung»). I årene 2012-2017 jobbet han som kantor i Naunhof utenfor Leipzig, hvor han blant annet fremførte alle Bachs orgelverker i en serie på 37 halvtimes konserter. Fra 2013 til 2015 var han i tillegg assistentorganist i Wenzelskirken iNaumburg på Hildebrandtorgelet fra 1746. Siden desember 2018 domkantor i Tønsberg.

Elin Marie Christensen har sin utdannelse fra bl.a. Institutt for Musikk i Trondheim, spiller både fiolin og bratsj og har et bredt virke som solist, kammermusiker, teatermusiker, samt som fast medlem av flere av landets kammerorkestre. Hun har deltatt på flere Spellemannpris-vinnene album, samt turnert store deler av Europa og i Sør-Amerika. Elin er grunnlegger av Tønsberg Kammer og er i dag kunstnerisk og daglig leder for konsertserien.

Previous slide Next slide Show content Hide content