Christian M. Berg, slagverk

 

Christian M. Berg i bunad

Christian Michael Berg

  • Født: 1963 i Graz, Østerrike, oppvokst i Larvik
  • Utdannelse: Studerte ved Norges musikkhøgskole, studieopphold i Chicago, New York, London, Wien og St. Petersburg.
  • Ansatt i Trondheim Symfoni Orkester 1984 – 1989, og i Oslofilharmonien siden 1989.
  • Solistvirksomhet: Solist med Trondheim Symfoniorkester, recitalkonserter i Larvik (marimba). Solistkonserter med Oslo-Filharmonien: Messiaen (flere verk/konserter), Milhaud (Oslo og Larvik høsten 2009). Uroppførelse, Kruse: Konsert for to slagverkere og orkester, bestillingsverk oppført i 1999.. Recital turnè i USA.
  • Annet: Mottok Oslo-Filharmoniens Venners stipend 2008. Har spilt kammermusikk med forskjellige ensembler siden 1980 og medvirket på mange norske festivaler. Har gitt ut følgende bøker: Lilletromme, rudimentære øvelser og interpretasjon, Norsk Noteservice AS 2008; Grieg for marimba, Norsk Noteservice AS 2009.

Christian Michael Berg fikk sitt første møte med trommer og slagverk i korps som tiåring. En av hans første lærere skulle få stor betydning for at han ble musiker:

− Jeg var så heldig å få den “rette” som lærer allerede da jeg var 12 år. Det viste seg at Per Melsæter både skulle bli en veldig nær venn og kollega − til og med min forgjenger i stillingen jeg i dag har i Oslo-Filharmonien. Inspirasjonen fra ham gjorde meg fast bestemt på yrkesvalget, og fra jeg var 14 var målet klart; jeg ville bli orkestermusiker.

Han fikk senere viktige impulser fra Per Erik Thorsen, tidligere soloslagverker i Oslo-Filharmonien og lærer på Norges musikkhøgskole, og fra amerikanske Leigh Howard Stevens, som i løpet av flere sommerkurs inspirerte Christian til å spesialisere seg på marimba.

Previous slide Next slide Show content Hide content