Anders Eidsten Dahl i Andebu kirke

Anders Eidsten Dahl (*1976) er utdannet kantor ved Norges musikkhøgskole og ved Musikkonservatoriet i København. Han jobber som førsteamanuensis i orgel ved Norges musikkhøgskole og er kantor i Bragernes kirke. I tillegg til en omfattede nasjonal og internasjonal konsertvirksomhet, har han de siste 15 årene gitt ut en rekke kritikerroste innspillinger på LAWO Classics.

Orgelet i Andebu kirke ble bygget for nesten femten år siden av det nederlandske firmaet Orgelmakerij Reil. Dette er håndverk fra øverste hylle, noe som også kommer til uttrykk i den visuelle utformingen som føyer seg inn i kirkens mye eldre interiør. Orgelets 19 stemmer, fordelt på to manualer og pedal, er stemt i en særegen stemming som egner seg spesielt godt til gjengivelse av barokkmusikk.

I tillegg til musikk av årets jubilant, Egil Hovland (1924-2013), vil det framføres musikk fra barokken og klassisismen på orgelkonserten i Andebu. Orgelet i kirken er spesielt egnet for musikk fra 1700-tallet, og publikum får presentert musikk av blant andre Johann Sebastian Bach og sønnen Carl Philipp Emanuel Bach.

 

Previous slide Next slide Show content Hide content